AutorWiadomość

Marek

administrator

Marek

dołączył/a: 2006-11-14

do góry

NASZE FOTKI
To nowy wątek, który będzie dotyczył szeroko pojętej tematyki fotografii, w szczególności fotografii sesyjnej i koncertowej AMARYLLIS. Mile widziane by były komentarze do naszych fotek i te krytyczne i te pozytywne! Postaramy się systematycznie, przybliżyć każdego autora naszych zdjęć. Zaczniemy od końca, tj. od fotek z ostatniego koncertu 16.06.2007 w Johnny Rocker w Poznaniu. Autorem jest Michał Krawczyk.

mihannsell

dołączył/a: 2007-06-21

na dół

To ja
Witam!!! Tak się pięknie złożyło, że będąc w Polsce zajechałem do Poznania, gdzie dowiedziałem się od przyjaciela, że Amaryllis koncertuje. Dawno już planowałem posłuchać tej grupy na żywca, ale jakoś się mijaliśmy. Zbiegło się to z momentem kupienia (w końcu) lustrzanki cyfrowej, więc wziąłem sprzęt (Nikon D200 + Nikor VR 18-200). Marek się nawet ucieszył bo cośtam i w ogóle. Więc pierwszy raz robiłem zdjęcia na koncercie, co nie jest takie proste, bo światło słabe a do tego się zmienia. Przyznam się, że nie byłem ze zdjęć zachwycony, ale też nie przeglądałem ich dokładnie. Ale co tam. Dla mnie w fotografii najpiękniejszy jest nie efekt, ale sam proces, to, że mogę patrzyć na świat przez obiektyw, coś wyodrębnić, coś podkreślić, coś zignorować itd. Jak ktoś nadaje na podobnych falach, to efekt końcowy się mu spodoba.

Ten wpis jest generalnie po to, żeby podzielić się radością i pasją związaną z pielęgnowania swojego hobby. Moim jest fotografowanie; dokładnie mówiąc patrzenie na świat przez wizjer - świat wtedy jest zaskakująco intrygujący.

V

dołączył/a: 2007-07-19

na dół

Jest jeszcze druga strona sceny
przydałyby się z każdego koncertu tak po 2 zdjęcia publiczności. Byłaby miła pamiątka i kontekst dla sytuacji na scenie. chociaż w ciemnym klubie pewnie ciężko zrobić dobre zdjęcie publiki. Ale na twarzach słuchaczy uczucia potrafią się malować tak ciekawie...

A jakby znalazło się takie ujęcie, żeby można na jednej fotografii uchwycić i artystów i nas... to już wogóle uśmiech Może mało realne, ale...

A przy okazji można zobaczyć różne reakcje - kto grzecznie słuchał, a kto, dajmy na to, przysnął oczko
copyrights 2005- 2009 Amaryllis