AutorWiadomość

Broda

administrator

Broda

dołączył/a: 2006-10-01

do góry

Koncert w Zielonej Górze
Coś tak cicho tutaj, a do mnie docierają głosy, że szykuje się koncert w Zielonej Górze uśmiech
Prawda to?
Napiszcie może gdzie i kiedy dokładnie. Może rozwinę jakąś akcję promocyjna na zaprzyjaźnionych zielonogórskich portalach oczko

Kacper

dołączył/a: 2006-11-15

na dół

Z aktualnych informacji, które posiadam wynika, że koncert w Zielonej Górze odbędzie się 24.05.2007 r.

KKristof

KKristof

dołączył/a: 2007-05-19

na dół

koncert w ZG :)
tak koncert 24.05.2007

Broda

administrator

Broda

dołączył/a: 2006-10-01

na dół

No to ja coś od siebie uśmiech

W końcu mogłem was usłyszeć na żywo. Ku mojemu miłemu zaskoczeniu gracie ostrzej niż na płycie. Kawał porządnej, dobrze zagranej muzyki. Trochę szkoda, że podczas dwóch pierwszych kawałków jeszcze trwało ustawianie nagłośnienia, ale spoko, dalej już było super.

Ale do rzeczy: bogactwo każdego nurtu z osobna, tzn. rocka, rocka progresywnego i muzyki dawnej daje sporo możliwości przy aranżach i bardzo fajnie te możliwości wykorzystujecie, słyszałem utwory skłaniające się wyraźnie ku muzyce dawnej i takie, gdzie lutnia była wspaniałym uzupełnieniem brzmień gitarowych i sekcji rytmicznej, dzięki czemu nie zapomniałem ani przez chwilę jaki zespół rządzi na scenie uśmiech

Każdy z muzyków - i to chcę podkreślić: każdy wnosi coś szczególnego w waszą muzykę, widać też, że każdy przeżywa ją na swój sposób i pewnie każdy znajduje w niej coś innego dla siebie. A złączenie tego w całość daje niepowtarzalny efekt. Nic nie stoi na przeszkodzie aby po lirycznym odśpiewaniu przez Ewę Magnificatu tak przypierniczyć, że aż włosy na rękach staja dęba! To wszystko ze sobą gra.

Myślę, że przy ciut większej publiczności i w ciut większej sali jesteście gotowi zrobić show na najwyższym poziomie artystycznym i estetycznym. A takie bajery jak kręcenie i rzucanie pałkami dodaje smaczku oczko No a jak Kacper zacząłeś grać na stojąco to zakrzyknąłem: niech to trwa, niech to trwa! oczko

Próbowałem się też na siłę doszukać wpływu kapel, z których czerpaliście inspirację ale chyba na próżno. Raz jeden tylko zabrzmiała mi taka Marillionowata nuta i poczułem sie młodszy o 15 lat. Tylko Ewa nie wyglądała jak Fish oczko

Bardzo wam dziękuję za ten koncert i już stroję telewizor aby was oglądać na Woodstock. No chyba, że z Anią spakujemy Jagodę i znajdziecie nas chrumkających w błocku przed kiblami na polu namiotowym uśmiech

Madziarre

dołączył/a: 2007-05-25

na dół

Bardzo się cieszę, że przyjechaliście do Zielonej Góry i że mogłam Was zobaczyć na żywo uśmiech
Było naprawdę super, świetnie się wszyscy bawiliśmy i nie powiem, to chyba pierwsze takie wspólne spotkanie w takim składzie za mojej kadencji w Zielonej oczko Jesli chodzi o spotkanie rozrywkowe, oczywiście. Skoro tak dobrze na nas działacie, to moze będziecie częściej przyjeżdżać? uśmiech

będąc na Wasszej stronce jakiś tydzień przed tym jak się dowiedziałam o koncercie, pomyślłam ze fajnie by było gdybyście zagrali w ZG, no i proszę, jak niedługo musiałam czekać.

Cóż, dawno się tak dobrze nie bawiłam. Koncert rewelka i to co i jak udało Wam się połączyć muzykę rockową z dawną zrobiło na mnie ogromne wrażenie.

Czekam niecierpliwie na Waszą płytkę!
Pozdrawiam, szczególnie Ewę i Marka uśmiech

Marek

administrator

Marek

dołączył/a: 2006-11-14

na dół

Muszę przyznać, że to był jeden z najfajniejszych koncertów jakii ostatnio zagraliśmy. Klub "Kawon" wyjatkowo przypadł nam do gustu zapadł nam głęboko do serca. Po prostu rewelacyjny klub! Super obsługa, pięknie i przy okazji użycztecznie zaprojektowana sala koncertowa ze sceną i dużym "parkietem" dla gorliwszych słuchaczy. Super jeszenie... kanapka z żurawiną - arcydzieło!!! Myślę, że jesli będzie taka okazja, to zagramy w Kawonie jeszcze nie jeden raz. Chociaż nie było tłumów, to dał się wyczuć bardzo energetyczny kontakt z publicznością. Cóż... tłumy moze kiedyś przypłyną. Tymczasem bardzo cieszymy się z takich koncertów. Zawsze miło będziemy wspominać Kawon i bardzo sympatyczną zielonogórską publiczność!!!

MeeHow

dołączył/a: 2007-02-08

na dół

no no no... Chyba troszkę zbyt długo czekałem co by was tu troszkę pochwalić, bo sporo już zostało powiedziane (napisane w zasadzie uśmiech i w sumie nic ponadto nie przychodzi mi do głowy, ale cóż mój błąd, mój błąd oczko W takim razie nie zostaje mi nic, jak podpisać się pod wypowiedziami Radzia i Madziarry - w zasadzie nawet jakbym pisał pierwszy nie potrafiłbym tak tego ładnie w słowa ubrać uśmiech aha... no i nie zapominajmy, że graliście też pod publiczność poznańsko-gorzowską, która też była zachwycona! uśmiech Pięknie było! Pozdrawiam
copyrights 2005- 2009 Amaryllis