Forum » Muzycy » Łukasz Kulczak » Szkoła gry na gitarze | |
| Autor | Wiadomość |
|
Luki
dołączył/a: 2006-12-27 postów: 2 |
Wysłany: 2007-02-27 16:02Szkoła gry na gitarze - Mam pytanko do osób grających na gitarze i nie tylko. - A mianowicie jak myślicie czy gdybym wydał kurs gitarowy na CD lub DVD to czy miał by on powodzenie wśród gitarzystów. - Bardzo bym chciał znac wasze zdanie na ten temat, bo jestem w trakcie przygotowywania takiego kursu. |
|
piotreksu dołączył/a: 2007-02-17 postów: 2 |
Wysłany: 2007-02-27 16:18 Jestem jak najbardziej za powstaniem takiego kursu. Masz naprawdę spore umiejętności i wiele można się od Ciebie nauczyć. Jak juz wcześniej miałem okazje sie zorientować byłaby ona w formie pdf +mp3, można by też zastanowić sie nad dodaniem elementów video nagranych chodziażby zwykłą kamerką internetową. Co do samego pomysłu to jestem jak najbardziej ZA, mimo wielu podręczników i szkół video, niestety wszystkie dobre sa po angielsku. |
|
Loure dołączył/a: 2006-12-13 postów: 11 skąd: Poznań |
Wysłany: 2007-02-27 21:54 Rób jak uważasz. Moim zdaniem to jednak nie jest zbyt dobry pomysł, bo osoby chcące się nauczyć grać na gitarze albo pobierają indywidualne lekcje, albo uczą się z różnego rodzaju transkrypcji (internet, gazety, książki) i róznych szkółek gitary - większość osób z internetu, a ciebie by to raczej nie interesowało, co? Bo nagrywasz to po to, żeby zarobić, a nie wiem, czy wiele osób będzie zainteresowane kupnem czegoś takiego. Ale może się mylę. W każdym razie życzę powodzenia. |
|
sebol dołączył/a: 2006-11-20 postów: 6 |
Wysłany: 2007-03-01 20:39Szkoła gry na gitarze Witam. Moje zdanie w tej sprawie znasz juz od dawna Łukaszu, ale teraz wypowiem je publicznie |
|
Koala dołączył/a: 2007-02-25 postów: 7 skąd: Poznań |
Wysłany: 2007-03-04 22:49 Gdyby byl niezle wydany i cena do przyjecia kupilbym :D |
|
Qba_26 dołączył/a: 2007-03-07 postów: 1 |
Wysłany: 2007-03-07 16:45 Hej Łukasz. Pomysł na wydanie przez Ciebie szkółki wydaje mi się czymś naturalnym i jak najbardziej uzasadnionym. Poza tym jest to już od dawna praktykowane na zachodzie i świadczy również o samym muzyku. Dlatego wszelkie spekulacje są niepotrzebne - myślę że jak opracujesz odpowiedni materiał powinieneś go wydac. Natomiast pytanie jak on zostanie przyjęty (w sensie chociażby samej sprzedaży) jest rzeczą drugorzędną. Masz umiejętności nie tylko muzyczne ale również pedagogiczne (znam to z autopsji) Pozdrawiam! |
|
Grabarz
dołączył/a: 2007-06-18 postów: 2 |
Wysłany: 2007-06-18 12:55 Jestem jak najbardziej za! O ile pamiętasz naszą rozmowę, prowadzoną w kolejce za jakimś "rolowanym" żarciem po ostatnim koncercie w Johnnym Rockerze, to wiesz, że chętnie przyswoiłbym kilka rad starego wymiatacza ![]() |
|
Malgorzata
dołączył/a: 2006-12-17 postów: 6 skąd: Malbork |
Wysłany: 2007-09-25 05:46. Także jestem za. Czy ten kurs byłby od podstaw, bo było na forum wspominane, że brakuje szkółek dla bardziej zaawansowanych. |
|
niebieska
dołączył/a: 2008-08-11 postów: 3 skąd: Grodzisk Wlkp. |
Wysłany: 2008-08-11 10:02 Myślę,że to świetny pomysł.. Taki kurs mógłby zdziałać wiele dobra i zgadzam się ze stwierdzeniem, że podręczniki nie wszystko oddają. Poza tym znam wiele zdolnych ludzi, którym przydałaby się "taka" pomoc. Moim zdaniem przy powstaniu takiego kursu należy wziąć pod uwagę wszystkich interesantów: tych zaawansowanych i początkujących. Trzymam kciuki za to dzieło! Pozdrawiam |
Forum » Muzycy » Łukasz Kulczak » Szkoła gry na gitarze | |