Forum » Forum zespołu Amaryllis » Muzyka i teksty » klip Abyssus | |
| Autor | Wiadomość |
|
Duszan dołączył/a: 2008-05-16 postów: 2 |
Wysłany: 2008-05-16 10:50klip Abyssus Właśnie obejrzałem Wasz klip do utworu Abyssus i jedno rzuciło mi się w oczy od razu: przeprosiliście się z estetyką nawiązującą do gotyku. |
|
Marek administrator
dołączył/a: 2006-11-14 postów: 20 skąd: Poznań |
Wysłany: 2008-05-18 12:09Dorgi Panie Duszanie nikt się nie przepraszał ze stylistyką gotyku, bo nikt się na nią nie obrażał - mówiłem tylko,że obca jest nam wampiryczno-czarno-nietoperzowa stylistyka; a to że odwołaliśmy się do symboli światła i ciemności w naszym clipie (ściślej mówiąc do mroku nocy i blasku świtu) wcale nie oznacza, że pełnymi garściami czerpiemy z tradycji gotic music. Dziwne to przypisywanie... zrobisz clip, w którym chodzi ci smak tajemnicy, niedopowiedzenia, odwołując się do pewnej specyficznej poetyckości obrazu -a ktoś od razu podchwyci "O! to jest gotyk!"... Ludzie!!! Nazywajcie to jak chcecie,ale jeśli chcecie znać moje zdanie: to ja nie gram gotyku |
|
Duszan dołączył/a: 2008-05-16 postów: 2 |
Wysłany: 2008-05-18 23:31 już zdążyłem poznać Twoje zdanie Marku, nie uważam, że gracie gotyk. Dla mnie w ogóle to dość mgliste pojęcie, ale też bynajmniej nie uważam tego pojęcia za coś obraźliwego. No i nie wstydźcie się tak bardzo tego, że w klipie jest klimat nawiązujący do stylistyki gotyckiej. Tyle, że ja rozumiem gotyk w trochę bardziej literacki, klasyczny sposób. Czyli właśnie atmosfera zawieszenia, pewnego niepokoju, tajemnicy, ciemne pomieszczenia, światło księżyca (jest tam takie ładne ujęcie), strój wokalistki (tu jest już bardziej modern gotycko ) - to są elementy gotyckie, takie, które pojawiały się w powieściach z tego nurtu. I tyle. Dodano 2008-05-18 23:35 odpisze na wlasny post, bo nie ma opcji edycji - mowienie o muzyce, a mowienie o klipie to dwie rozne rzeczy. Uwazam ze gracie ciezki modern rock (takie moje wlasne okreslenie) w polaczeniu z muzyka dawna (to jest akurat oczywiste). Elementow wampirycznych i innych absolutnie Wam nie przypisuję :P Tak, żeby było jasne. |
|
Marek administrator
dołączył/a: 2006-11-14 postów: 20 skąd: Poznań |
Wysłany: 2008-05-19 22:22To wielkie dzięki! Uff! Kamień z serca mi spadł! Nie lubię argumentować rzeczy oczywistych, to bardzo uciążliwe zajęcie...dzięki za ten post. |
Forum » Forum zespołu Amaryllis » Muzyka i teksty » klip Abyssus | |